Team Plantina op weg naar Pyeongchang 2018

11/10/2017

Plantina begint aan olympische jaargang

Team Plantina heeft woensdag het officiële startschot gegeven voor het komende olympisch seizoen. De sprintploeg van Gerard van Velde en de allrounders presenteerden zich in Hilversum aan de media, sponsors en suppliers. Van Velde roemde het uitzonderlijk hoge niveau van zijn sprintmannen.

Ronald Mulder beaamde dat: "Het is misschien gek om het over jezelf te zeggen, maar het is echt bijzonder om te zien hoe snel dit team is." Zijn broer Michel, die mede dankzij sponsor Athleteshop kon terugkeren bij zijn oude ploeg, geniet dan ook volop. "Ik ben blij dat ik met open armen ontvangen ben en dat ik dankzij de trainers en andere schaatsers van Team Plantina weer op weg ben naar mijn oude niveau."

Ook de allrounders hebben grote plannen. Linda de Vries heeft zo'n beetje alles al op haar erelijst staan, behalve olympische deelname. "Daar moet wat aan gebeuren." Annouk van der Weijden vertelde over haar huwelijk deze zomer. "Mijn trouwring is van zilver, maar ik ga deze winter voor goud."

Team Plantina, dat ook wordt ondersteund door Continu en Athleteshop, bestaat dit seizoen uit de volgende schaatsers: en coaches:

Sprint
Gerard van Velde, Arjan Samplonius, Michel Mulder, Ronald Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Thomas Krol en Martijn van Oosten.
Allround vrouwen
Linda de Vries en Annouk van der Weijden, Esmee Visser
Allround mannen
Lucas van Alphen, Koen Verweij   

Team Plantina.
Team Plantina. © iSkate.nl