Ter Mors Nederlands kampioen 500 meter

27/10/2017

Ter Mors Nederlands kampioen 500 meter

Jorien ter Mors heeft vrijdagavond in Heerenveen de Nederlandse titel op de 500 meter opgeëist. De sprinter van Team AfterPay reed 38,51 op de eerste dag van het KPN NK Afstanden en zag haar teamgenotes Janine Smit en Letitia de Jong World Cup-tickets binnenslepen.

Ter Mors trok lachend haar medaille uit de tas in de catacomben van Thialf. "Als ik rijd, rijd ik om te winnen. Al wist ik niet helemaal waar ik stond, omdat ik dit seizoen nog geen 500 meter had gereden en ik wat last van mijn knie heb." Het goud kwam na een valse start. "Ik voelde mijn schaats al wegglijden. Het einde was het beste van de race, haha"

Letitia de Jong (39,29) schaatste zich als nummer vier in de World Cup-ploeg. "Ik zat in het begin van de startlijst, dus ik streepte de ene na de andere naam weg. Eindelijk zit ik er op eigen kracht bij. Ik had dit niet meteen verwacht. Ik wist dat ik kansen zou hebben, maar ik heb geprobeerd daar zo min mogelijk aan te denken. Ik ga toch lekkerder het seizoen in nu ik erbij ben. Ik kan wedstrijden op hoog niveau rijden op weg naar het olympisch kwalificatietoernooi."
Dat gaat ook Janine Smit doen. Zij reed met 39,38 de vijfde tijd. "Het was heel spannend, ik startte nog vals ook. Voor nu is dit goed genoeg. Ik kan nu in de World Cups groeien naar het OKT."

Floor van den Brandt moest een misslag bekopen met 39,41 en de zesde plaats. Anice Das werd tiende (39,54).

Goud voor Ter Mors.
Goud voor Ter Mors. © iSkate.nl