Goud en vier World Cup-tickets voor Team Plantina

29/10/2017

Team Plantina grijpt goud en vier van de vijf World Cup-tickets

Kai Verbij heeft zondagavond in Heerenveen zijn Nederlandse titel op de 1000 meter geprolongeerd. De sprinter van Team Plantina bleef in een rechtstreeks duel Kjeld Nuis voor. Team Plantina greep vier van de vijf beschikbare World Cup-plaatsen.

"Het was nog niet wat ik voor ogen heb", zei Verbij over zijn winnende race. "Ik heb dit seizoen andere doelen", doelde hij op de Olympische Spelen in februari en het kwalificatietoernooi in december. "Goud is natuurlijk de mooiste medaille en ik ben er ook blij mee, maar het is een eerste stap op wat hopelijk een lange, mooie weg wordt. Mijn voornaamste doel was plaatsing voor de World Cups en dat is gelukt, op de 500 en 100 meter. Dat betekent dat ik mij de komende weken kan verbeteren door tegen de beste schaatsers ter wereld te rijden."

Koen Verweij pakte het brons (1.08,96). Hij kleedde zich snel om voor de massastart, die hij verrassend won.
Thomas Krol eindigde als vierde, nadat hij op de 1500 meter al zilver had gewonnen. "Er zaten wat schoonheidsfoutjes in mijn race, vorige week was ik sneller in Thialf, maar ik heb twee World Cup-tickets op zak en daar ben ik dik tevreden mee."

Pim Schipper (1.09,46) greep het laatste World Cup-startbewijs. " Een hele grote opluchting. Ik had op de 500 en 1500 geen goede klassering gereden. Terwijl ik me wel goed voelde. Ik dacht: het gaat me niet gebeuren dat ik zonder succes naar huis ga. Dus ik ben blij dat het op mijn beste afstand, de 1000 meter, is gelukt."

Dai Dai Ntab, de kampioen op de 500 meter, reed een persoonlijk record: 1.09,70. " Ik ging te snel weg, maar de 1000 meter gaat steeds beter." 

Michel Mulder blikte gematigd tevreden terug op zijn NK. "De materiaalpech op de 500 meter was een grote deceptie. Ik heb nog steeds het idee dat ik erbij hoor. Op de 1000 meter heb ik mijn best gedaan. Ik merk dat ik op de goede weg ben. Het NK komt misschien net iets te vroeg voor mij."

Ronald Mulder kende een ongelukkige kruising met Lucas van Alphen, beide rijders raakten daarna uit balans. Ze finishten als elfde en achtste.

Kai Verbij.
Kai Verbij. © iSkate.nl