Olympische tickets voor Ronald Mulder en Kai Verbij

27/12/2017

Olympische tickets voor Ronald Mulder en Kai Verbij

Ronald Mulder heeft woensdagavond tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen de 500 meter gewonnen. De sprinter van Team Plantina bleef de rest van het veld met een tijd van 34,49 ver voor.

“Ik ben onwaarschijnlijk blij. Dit worden mijn derde Spelen ik kan zeggen dat ik erheen ga als kanshebber op goud.” Mulder bleef koel op een avond waarop veel mis ging. “Bijna iedereen maakte foutjes”, stelde ook coach Gerard van Velde vast.

Dai Dai Ntab was de hoofdrolspeler in het grootste drama. Hij werd met twee valse starts uit het toernooi geschoten. “Het voelt onwerkelijk. Maar ik kan alleen mezelf aankijken. Ik ben boos op mezelf, zo gefrustreerd dat ik niet naar de Spelen ga.”

Ntab bood zijn excuses aan aan ploeggenoot Kai Verbij, die door de valse starts drie keer aan zijn race moest beginnen. “Dat is niet fijn, nee. En het rijdt ook makkelijker als ik de hete adem van Dai Dai in mijn nek voel. Maar het is zoals het is.” Verbij hield het hoofd koel en zette met 34,81 de tweede tijd neer.

Michel Mulder mag zijn olympische titel van Sotsji niet verdedigen in Pyeongchang. Met 34,98 eindigde hij als zesde. “Heel jammer dat het niet gelukt is. Ik ben van ver gekomen en was er niet ver vanaf. Maar daar koop ik niets voor nu.”

Ronald Mulder vindt het jammer dat zijn tweelingbroer en Dai Dai thuis moeten blijven. “We wisten dat er sowieso iemand moest afvallen. We zijn een hecht team bij Plantina en we wilden graag met drie schaatsers naar de Spelen. Maar het is niet zo makkelijk, dit zijn hele zware dagen.” Het derde startbewijs ging naar Jan Smeekens (34,87).

Ronald Mulder.
Ronald Mulder. © iSkate.nl