AfterPay-vrouwen sluiten World Cup-serie goed af

AfterPay-vrouwen sluiten World Cup-serie goed af

14/12/2014

AfterPay-vrouwen sluiten World Cup-serie goed af

Floor van den Brandt en Bo van der Werff vielen elkaar juichend in de armen, zondag in Thialf. Het was voor de vrouwen van het AfterPay developmentteam, dat valt onder het RTC Noord, de ontlading na een serie van vier World Cups waarin ze boven verwachting presteerden.

Vooral Floor van den Brandt deed van zich spreken, met een handvol topnoteringen en de snelste opening van het seizoen (10,33). "Ik vond het heel leuk om me met de wereldtop te meten. Ik was er erg op gebrand om de World Cups te halen, maar toen ik er eenmaal was, wilde ik niet voor spek en bonen meedoen. Dat is gelukt, ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan."

"Dit was alweer de laatste World Cup", zei Van der Werff, die op de 500 meter zondag als dertiende eindigde (38,73). "Jammer, ik wil dit wel elke dag." De Groningse worstelde juist met wat er bij Van den Brandt wel goed ging: de opening. "Die liep minder. Vandaag wilde ik te graag. Ik ga er nu op trainen om de opening constanter te maken. Het gaat om de eerste paar passen. Ach, het is ook wel weer leuk om te weten dat er nog werk aan de winkel is. En we hebben nu lekker de tijd om te trainen tot het NK sprint in Groningen."

Anice Das werd zondag achttiende in 39,02. De Drentse wordt nog altijd tegengewerkt door schildklierproblemen.

Floor van den Brandt ziet uit naar de komende trainingsweken. "Dan kan ik ook even laten bezinken wat er allemaal is gebeurd. Ik heb zoveel leuke reacties gehad. Daarom ben ik ook blij dat ik het vandaag goed heb afgelsoten. Vrijdag was het slecht, toen vond ik het even niet meer leuk. Maar zo wilde ik natuurlijk niet eindigen."

Team AfterPay
Team AfterPay © iSkate.nl

l World Cups rijden wil ik wel elke dag!

Bo van der Werff

m