Annette Gerritsen naar Team AfterPay

12/08/2015

Annette Gerritsen naar Team AfterPay

Annette Gerritsen schaatst komend seizoen in het groen van Team AfterPay. De 29-jarige Noord-Hollandse maakt bij de ploeg van trainer Dennis van der Gun haar rentree na een knieblessure.

Gerritsen is vijfvoudig Nederlands afstandskampioen, Nederlands sprintkampioen en won bij de Winterspelen van Vancouver olympisch zilver op de 1000 meter. Bij Team AfterPay brengt ze ervaring in een vrij jonge ploeg, met onder anderen Bo van der Werff en Floor van den Brandt.

Gerritsen is enthousiast over haar terugkeer. "Een nieuwe start in een nieuw team! Ik ben lang geblesseerd geweest en had geen idee hoe lang het zou gaan duren. Ik ben door de KNVB in Zeist en door Dennis van der Gun, de trainer van Team AfterPay, heel goed begeleid. Ik heb de tijd en ruimte gekregen die nodig was om te herstellen. Nu kan ik volledig meetrainen met de meiden van AfterPay. Ik ben de sponsor AfterPay en Dennis van der Gun heel dankbaar voor het vertrouwen. Ik voel me goed en ik voel me op mijn plek in de groep. Ik kijk uit naar een nieuw seizoen."

Voor de sponsor was het vertrouwen vanzelfsprekend, zegt Stefan van den Berg, oprichter en CEO van AfterPay. "AfterPay is blij en trots dat een sportvrouw met de statuur en rijke carrière als Annette Gerritsen gekozen heeft om dit seizoen Team AfterPay te versterken. De naam van Annette als mogelijke versterking werd al door de rijdsters van Team AfterPay genoemd tijdens de evaluatie van het afgelopen seizoen. Annette brengt veel ervaring mee, waar alle jonge talenten binnen Team AfterPay van gaan profiteren. Op basis van haar sportieve prestaties uit het verleden, de absolute passie voor de schaatssport en de uitstraling van Annette als sportvrouw, hebben wij de stellige overtuiging dat de komst van Annette Gerritsen een directe versterking is voor het team, en andersom dat Team AfterPay voor Annette een stabiele basis is om weer te vlammen op het ijs als vanouds."

Annette Gerritsen
Annette Gerritsen © iSkate.nl