Annouk van der Weijden Nederlands kampioen allround

28/01/2018

Annouk van der Weijden Nederlands kampioen allround

Annouk van der Weijden heeft zondag in Heerenveen de Nederlandse titel allroundschaatsen gewonnen. De 31-jarige rijdster van team Plantina won drie van de vier afstanden. "Dat dit nog kan op mijn oude dag."

"Het is een superseizoen tot nu toe", zei Van der Weijden glunderend. "Nederlands kampioen allround, Nederlands kampioen massastart en dan mag ik nog naar het WK allround in Amsterdam en de Olympische Spelen."
De winnares begon met een kleine voorsprong op teamgenoot Linda de Vries aan de slotafstand. "Ik ging er relaxed in, ik reed tegen Linda en ik weet dat ik normaal gesproken een betere vijf kilometer heb. Op een gegeven moment kon ik onderdoor komen en dacht ik: ik geef er nu een klap op. Toen was het klaar."

Linda de Vries kon nog niet blij zijn met het zilver. "Ik wilde goud en ik wilde heel graag het WK in Amsterdam gereden. Maar dat is niet gelukt. Ik baal, want ik ben het hele seizoen overal goed, maar ik heb mezelf nergens beloond met een eerste plaats. Dat komt wel hard aan." 

Nederlands kampioen allround Annouk van der Weijden.
Nederlands kampioen allround Annouk van der Weijden. © iSkate.nl