Annouk van der Weijden stopt

06/03/2018

Annouk van der Weijden stopt

Annouk van der Weijden neemt komend weekeinde met het WK allround in Amsterdam afscheid van het topschaatsen.  De 31-jarige regerend Nederlands kampioen allround en massastart stond vijf keer op het podium bij een NK en nam twee keer deel aan de Olympische Spelen. In 2014 eindigde ze als vijfde op de 3000 meter, vorige maand miste ze op een haar na een medaille op de 5000 meter.

"Het is mooi geweest. Prachtig zelfs. Maar het is klaar. Na dit seizoen stop ik met topsport. Dat doe ik met een opgeheven hoofd na mijn beste seizoen ooit. Mooi is het dat ik kan stoppen als regerend Nederlands kampioen allround en massastart. De teleurstelling van die nipte vierde plek op de vijf kilometer tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang zal ik nog wel even voelen, maar dat ik op dat moment mijn beste race kon rijden maakt mij dan weer trots.
 
Het WK allround van aankomend weekend in Amsterdam zal mijn laatste wedstrijd zijn. Een mooier afscheid dan een WK in een uitverkocht Olympisch Stadion kan ik mij niet bedenken. Ik ga er alles aan doen om daar ook een sportief hoogtepunt van te maken.
 
Via deze weg wil ik iedereen bedanken die mij heeft gesteund in de afgelopen vijftien jaar. Mijn familie en vrienden, maar in het bijzonder de teamsponsoren Plantina en Continu en mijn persoonlijke sponsoren Record en ViNU."

Annouk van der Weijden
Annouk van der Weijden © iSkate.nl