Athleteshop en iSkate ondersteunen judoka Juul Franssen

03/02/2017

Athleteshop en iSkate ondersteunen judoka Juul Franssen

De bij de bond in ongenade gevallen judoka Juul Franssen krijgt ondersteuning van onlinesportwinkel Athleteshop.nl en schaatskoepel iSkate. De 27-jarige Limburgse kan daarmee doortrainen tot haar conflict met de judobond is opgelost.

Franssen koos er in verband met haar studie in Rotterdam voor niet alle trainingen centraal op Papendal te volgen, maar een deel ervan bij Budokan in Rotterdam af te werken. Daarop werd zij door de judobond uit de nationale topsportselectie gezet en verloor zij haar A-status bij NOC*NSF.

Athleteshop.nl heeft zich het lot van Franssen aangetrokken en gaat haar samen met schaatskoepel iSkate helpen met een auto en sportfaciliteiten. "Een judoka en een schaatsbedrijf zijn op het eerste gezicht misschien een aparte match, maar Athleteshop en iSkate weten wat topsporters nodig hebben en onze filosofie is dat sporters hun eigen route naar succes mogen kiezen. Dat past heel goed bij elkaar", zegt directeur Rhian Ket van iSkate. "Wij vinden dat een bond, in elke sport, een faciliterende rol moet hebben, geen afstraffende, en dat de sporter centraal staat. iSkate werkt al jaren nauw samen met Athleteshop en dat bevalt ons goed. Op het ijs heeft dat al veel prijzen opgeleverd, we zijn blij dat we nu samen Juul Franssen op weg kunnen helpen naar goud in 2020." 

Athleteshop.nl, dat online meer dan 100.000 sportartikelen verkoopt, ondersteunt meerdere sporters. Dit jaar sponsort het bedrijf onder meer een skeelerteam met Ronald Mulder. In het recente verleden had het een eigen schaatsploeg en een marathonploeg.