beslist.nl developmentteam klopt aan de deur

30/12/2015

beslist.nl developmentteam klopt aan de deur

De NK afstanden kleurden op de korte afstanden behoorlijk paars. Dat kwam niet alleen door de medailles van Team beslist.nl, maar ook door het beslist.nl developmentteam. De jonkies van beslist.nl deden het erg goed in Heerenveen.

Op elke discipline sneuvelden persoonlijke records. Junior Niek Deelstra (foto) slechtte zijn eigen toptijd zelfs twee keer op de 500 meter en een keer op de 1000 meter. Martijn van Oosten deed op die afstand van zich spreken door lang in gevecht met Stefan Groothuis te blijven. En ook hij reed een pr op de 500 meter. Lennart Velema, lang geveld door ziekte, werd vijfde op de 1500 meter.

Erwin ten Hove, coach van het aanstormend talent van beslist.nl, blikt tevreden terug op drie dagen NK. "Er wordt vaak gezegd dat er wel veel paars rijdt op een NK. Maar het is helemaal geen vanzelfsprekendheid voor deze jongens om er te staan en het gat achter de toppers te dichten. Ze rijden niet in een vol Thialf omdat ze dat paarse pak aanhebben, ze hebben dat paarse pak aan omdat ze goed kunnen schaatsen en hard werken voor hun sport. Ik ben ervoor dat jonge jongens deze toernooien meepakken, daar leren ze zoveel van. Niek Deelstra heeft zich geplaatst voor het NK sprint, dan mag hij weer in een vol Thialf met de top meerijden."

"Het doel is dat de besten van mijn team de grote jongens op de hielen zitten. Dat doen ze. Ze moeten op de deur kloppen, zoals Martijn van Oosten en Lennart Velema hebben gedaan."

Niek Deelstra.
Niek Deelstra. © iSkate.nl
Erwin ten Hove.
Erwin ten Hove. © iSkate.nl