Beslist.nl stopt na vier jaar als schaatssponsor

14/04/2016

Beslist.nl stopt na vier jaar als schaatssponsor

Beslist.nl stopt per 1 mei 2016 als schaatssponsor. In 2012 stond het online winkelcentrum samen met schaatsorganisatie iSkate aan de basis van sprintformatie Team beslist.nl. De schaatsers van coach Gerard van Velde vierden grote successen samen met hun hoofdsponsor. Bij iSkate is de toekomst van Team beslist.nl gewaarborgd. iSkate is in gesprek met een nieuwe sponsor.

Nederlandse sprinten op de kaart gezet

Beslist.nl is een vertrouwd gezicht in de schaatswereld. In 2012 startte beslist.nl samen met iSkate het eerste commerciële Nederlandse team met volledige focus op de sprintafstanden. De schaatsers van Team beslist.nl hebben mede dankzij de steun van hun sponsor en de structuur en organisatie binnen iSkate enorme stappen gezet. Hoogtepunt was het eerste Nederlandse goud ooit op een olympische 500 meter behaald door Michel Mulder in Sotsji. Beslist.nl ondersteunde sinds 2014 met een eigen development team ook het aanstormend sprinttalent in Nederland. Kai Verbij (21) en Thomas Krol (23) lieten afgelopen seizoen zien serieuze kandidaten te zijn voor de Olympische Spelen van 2018.

Sportieve en commerciële doelen gerealiseerd

“We zijn gestart vanuit de sportieve missie om de Nederlandse sprinttop bij de mannen naar een hoger niveau te brengen”, zegt beslist.nl oprichter en eigenaar Kees Verpalen. “Hier zijn we in geslaagd, samen met iSkate hebben we het sprinten veel gebracht. Team beslist.nl heeft kampioenen opgeleid, onze sprinters strijden structureel mee in de wereldtop. In commercieel opzicht heeft beslist.nl als oer-Hollands bedrijf geprofiteerd van de bekendheid van het schaatsen. We kunnen terugkijken op een succesvol sponsortraject en we zijn trots op onze bijdrage aan de Nederlandse schaatssport.”

Plafond bereikt van huidige sponsormodel

Verpalen vervolgt: “We hebben overwogen om door te gaan, maar we worden geremd doordat er geen enkele balans is tussen de zichtbaarheid en rechten van teamsponsoren en hun investering in de schaatssport. Na het succes in Sotsji is met de KNSB afgesproken om ten faveure van de sport te werken aan een houdbaar sponsormodel, met een win-win voor alle betrokken partijen. Hiervoor heeft de KNSB alle ruimte gekregen. Maar, het nieuwe model is zelfs meer uit balans dan het vorige. We moeten concluderen dat beslist.nl het plafond heeft bereikt als schaatssponsor binnen de huidige opzet.”

Samen met iSkate gebouwd aan solide basis

Beslist.nl heeft in 2012 bewust gekozen voor iSkate. “Met de huidige structuur heeft iSkate in onze ogen de rol van de bond volledig overgenomen,” aldus Kees Verpalen. “iSkate laat onderwijs, talent en topsport samengaan. Hierdoor hebben we samen kunnen bouwen aan een goed georganiseerd fundament die het Nederlandse sprinten de garantie biedt voor structureel succes in de toekomst.” Dat deze basis goed staat blijkt ook uit het feit dat een nieuwe sponsor geïnteresseerd is om het team van beslist.nl over te nemen.

Team beslist.nl
Team beslist.nl © iSkate.nl