Bo van der Werff snel bij World Cup Heerenveen

Bo van der Werff snel bij World Cup Heerenveen

12/12/2014

Bo van der Werff snel bij World Cup Heerenveen

Bo van der Werff reed een flink stuk van haar persoonlijk record af tijdens de eerste 500 meter van de World Cup in Heerenveen. De sprinter van het AfterPay developmentteam, dat valt onder het RTC Noord, ging vrijdag van 38,58 seconden naar 38,28.

"Een behoorlijk pr", glunderde de Groningse in Thialf. Het is haar derde World Cup-optreden op rij en het bevalt Van der Werff goed. "In deze had ik het meeste zin. Het is leuk om hier te mogen rijden. Ik had al door dat het snel ijs was en dat er iets mogelijk was. Een dik pr in eigen huis, dus." Van der Werff was blij dat haar eerste 100 meter dit keer beter gingen. "De opening kwam maar niet in de buurt van de 10,4 die ik op het NK reed. Nu ging het wel."


Floor van den Brandt had een mindere dag. Na de vierde plaats in Berlijn werd er veel verwacht van de Brabantse, maar ze kwam in Heerenveen niet verder dan een vijftiende plek (38,65). "Dat was 'm niet vandaag. Ik had er heel veel zin in, maar het kostte veel moeite, het ging niet vanzelf. Zondag weer een kans."

Anice Das eindigde als zeventiende in 38,83. "Het gaat wel weer iets beter", aldus Das, die met de naweeën van schildklierproblemen kampt. "Ik had een paar missers in het eerste stuk, maar de ronde voelde goed."