Brons voor Krol op WK

12/02/2016

Brons voor Krol op WK

Thomas Krol heeft vrijdag tijdens de WK afstanden in Kolomna de bronzen medaille op de 1500 meter gewonnen. De 23-jarige schaatser van Team beslist.nl stond op het podium met de Russische winnaar Denis Yuskov en nummer twee Kjeld Nuis.

"Dit was een ontzettend gave race", juichte Krol in de Kometa-hal. "In de laatste rit, tegen de topfavoriet in zijn eigen huis. Het is moeilijk rijden tegen Yuskov, omdat hij altijd zo hard onderdoor komt, maar ik heb geprobeerd mijn eigen race te rijden en dat is gelukt. Het was vaak 'net niet' dit seizoen, ik ben een paar keer vierde geworden, maar nu word ik op het juiste moment derde. Ik zit het hele seizoen al bij de besten, maar ik ben ontzettend blij dat ik nu een prijs win op het WK."

Krol ging onmiddellijk vol in de aanval tegen Yuskov, de torenhoge favoriet die opging voor zijn derde wereldtitel 1500 meter op rij. Dat werkte, maar uiteindelijk moest de 23-jarige Nederlander Yuskov toch onderdoor laten komen. Yuskov won in 1.44,13, Krol finishte na 1.45,75.

Shani Davis, de drievoudig wereldkampioen 1500 meter van Team beslist.nl, eindigde als vijfde (1.146,49), Stefan Groothuis was een van de eersten die ontdekte dat de omstandigheden zwaar waren in Kolomna. Hij reed in de tweede rit 1.48,55 en werd daarmee veertiende.

Thomas Krol.
Thomas Krol. © iSkate.nl