Brons voor Linda de Vries op NK allround

24/01/2016

Brons voor Linda de Vries op NK allround

Linda de Vries heeft zondag in Heerenveen het brons gewonnen bij het NK allround. De rijdster van Team Koopjesdrogisterij legde niet alleen beslag op eremetaal, ze verdiende ook een plek bij de World Cup in Stavanger, waar een startbewijs voor het WK allround ligt te wachten.

"Ik kan terugkijken op een mooi toernooi", zei De Vries meteen na de afsluitende vijf kilometer in Thialf. "Ik heb mijn doel behaald: ik mag naar Stavanger, World Cup rijden en meestrijden om een WK-plek." De Drentse eindigde bij drie van de vier afstanden op het podium. Ze won de 1500 meter en finishte op de 500 en 3000 meter als derde. Op de vijf kilometer kon ze niet meer opschuiven naar het zilver. Dat ging naar Annouk van der Weijden, Antoinette de Jong liet zich tot kampioen kronen.

Voor Team Koopjesdrogisterij was het NK allround een toernooi met vele gezichten. Diane Valkenburg eindigde zonder uitschieters als vijfde Reina Anema kwalificeerde zich voor de slotafstand en werd achtste in het eindklassement. Jorien Voorhuis moest zich ziek afmelden, net als coach Martin ten Hove. Peter Groen begon vrijdag met een prachtige zege op de 500 meter, maar trapte zaterdag tijdens de vijf kilometer een pylon om en werd gediskwalificeerd. "Het maakt gisteren niet minder mooi, maar het contrast is wel groot", stelde hij vast. Zondag eindigde hij als zevende op de 1500 meter. Aan de tien kilometer mocht hij vanwege zijn diskwalificatie niet meedoen.

Linda de Vries met invalcoach Erwin ten Hove.
Linda de Vries met invalcoach Erwin ten Hove. © iSkate.nl
Linda de Vries tijdens het NK allround 2016.
Linda de Vries tijdens het NK allround 2016. © iSkate.nl