Chris Huizinga verlaat opleiding iSkate

28/02/2017

Chris Huizinga verlaat opleiding iSkate

Chris Huizinga, de juniorenwereldkampioen vijf kilometer en allround en meervoudig wereld- en Europees kampioen op skeelers, maakt de stap van het RTC Noord naar de commerciële ploeg van Jac Orie. "Ik heb veel geleerd bij iSkate en ik ben iedereen dankbaar voor de afgelopen jaren", aldus de 19-jarige allrounder.

iSkate is sinds twee jaar verantwoordelijk voor het RTC Noord, het noordelijke talentencentrum van de KNSB. Huizinga maakt echter al veel langer deel uit van de APPM Schaatsacademie van iSkate. "De doorstroming van talenten als Chris Huizinga en Marcel Bosker, van onze opleiding naar het team van Ireen Wüst, laat zien dat onze visie en ons systeem werken", zegt directeur Rhian Ket van iSkate. "Marcel is ook een uitzonderlijk talent, voor wie we vorig jaar in goed overleg de juiste ploeg hebben gezocht. Wij hebben altijd voor ogen gehad om met iSkate het hele Nederlandse schaatsen naar een hoger niveau te tillen, zowel sportief als commercieel. Dat is precies wat we doen door toptalenten klaar te stomen voor de merkenteams, ook als die die niet tot de iSkate-familie behoren."

Huizinga is vastbesloten zijn opleiding om te zetten in succes. "Bij iSkate heb ik alles kunnen doen voor mijn sport. Elke dag trainen, gecombineerd met school, is ideaal voor een jonge sporter. Dankzij dit systeem heb ik binnen iSkate vele stappen kunnen maken."

De talentenvijver in Groningen is nog lang niet opgedroogd, zegt Ket. "Met Marwin Talsma, de nummer twee van de vijf kilometer bij het WK junioren en de enige junior die zich voor het NK op de vijf kilometer wist te plaatsen, hebben we bijvoorbeeld nog een potentiële topschaatser in huis." Ook voor Talsma is belangstelling van merkenteams.

 

Chris Huizinga.
Chris Huizinga. © iSkate.nl