Clean sweep en World Cup-klassement voor Team Plantina

12/03/2017

Clean sweep en World Cup-klassement voor Team Plantina

Dai Dai Ntab heeft zondag het eindklassement van de World Cup 500 meter op zijn naam geschreven. De 22-jarige sprinter van Team Plantina deed dat door tijdens de World Cup-finale in Stavanger de laatste twee races te winnen. Eerder dit seizoen was Ntab al de beste in Astana.

Zaterdag zorgde Team Plantina met Ntab (34,93), Ronald Mulder (34,99) en Kai Verbij  (35,01) voor een zogenoemde 'clean sweep' op de 500 meter. Ntab won, Mulder werd tweede en Verbij greep het brons. Zondag was Ntab opnieuw de snelste (34,72) , voor Ronald Mulder (34,77). Kai Verbij (34,83) moest toen genoegen nemen met plek vier.

Ntab was blanco aan het slotweekend in Noorwegen begonnen. "Ik had er eigenlijk helemaal niet aan gedacht dat ik het World Cup-klassement nog kon winnen. Ik wilde gewoon goede races rijden. Omdat Ruslan Moerasjov, de klassementsrijder ook meedeed, had ik mijn blik niet op de eindoverwinning gericht. Ik had wel stiekem even gedacht aan de mogelijkheid dat we met Team Plantina 1, 2 en 3 konden worden. Dat dat lukte, is geweldig. Leuk voor de ploeg, goed voor de sponsor. En het winnen van de World Cup geeft helemaal een goed gevoel."

Ronald Mulder maakte met zijn twee zilveren medailles een reuzensprong in het klassement. "Ik heb het seizoen mooi afgesloten. Helaas geen winst, maar het niveau is hoog en daar ben ik blij mee. Voor de laatste twee World Cups stond ik nog vijftiende en nu ben ik derde, dus dat is top."

Mulder won voor Nederland met Plantina-ploeggenoot Kai Verbij en Jan Smeekens zondag ook goud op de teamsprint.
Thomas Krol eindigde dit weekend twee keer als vierde. Zaterdag op de 1000 meter (1.09,47), zondag op de 1500 meter (1.46,63).

Dai Dai Ntab
Dai Dai Ntab © iSkate.nl