Constante Ronald Mulder wint brons

11/11/2017

Constante Ronald Mulder wint brons

Ronald Mulder heeft zaterdag tijdens de ISU World Cup in Heerenveen brons gewonnen op de 500 meter. Hij deelde het podium met winnaar Laurent Dubreuil (34,80) en Jan Smeekens.

Mulder reed 34,85 en daar was hij tevreden mee. "Ik geef de rit een 8,5, het was niet supersuper, maar beter dan gisteren. Toen reed ik te gehaast tegen Koelizjnikov. Die was 'the man to beat' van tevoren, maar wie dat nu wel is, weet niemand. Het hele klassement staat weer op zijn kop. Wat dat betreft ben redelijk constant, dus dat is positief."

Kai Verbij, die vrijdag brons won, eindigde nu als vierde, met 34,86 vlak achter Mulder. Dai Dai Ntab was nu aan de beurt om een rommelige rit tegen wereldrecordhouder Pavel Koelizjnikov te rijden. "Maar dat lag niet aan de race tegen hem. Ik was tijdens de warming-up gevallen en daar zat ik nog een beetje mee. Ik moest meteen mijn schaatsen slijpen en mijn pak aan, ik had geen tijd om het van me af te zetten. Ik miste vertrouwen en maakt bij de start al een misser. Dan weet je dat het niet goed zit en eindig je met 35,42... Het is geen excuus, ik moet gewoon een goede race rijden."

Ronald Mulder.
Ronald Mulder. © iSkate.nl