Dai Dai Ntab Nederlands kampioen 500 meter

28/12/2016

Dai Dai Ntab Nederlands kampioen 500 meter

Dai Dai Ntab heeft woensdag de Nederlandse titel op de 500 meter veroverd. De sprinter van team Plantina bleef in Heerenveen met een tijd van 34,80 seconden zijn ploeggenoot Ronald Mulder (34,83) nipt voor. "Dit is heel bijzonder. Hier train ik zo hard voor."

"Ik maakte het mezelf nog moeilijk met een valse start en een foutje op de eerste 100 meter. Het was zeker geen perfecte race, maar als je er Nederlands kampioen mee wordt, is het geen slechte. Hoe gelukkig ik ben op een schaal van 1 tot 10? Een dikke 10!"

De spanning zat er goed op, bij de schaatsers van Team Plantina. "Ik was de afgelopen dagen niet te genieten", zegt Ntab. "Het was zo spannend." Ronald Mulder beaamt dat. "Je voelt dat in de aanloop naar het NK de spanning toeneemt. Aan de andere kant, we zijn elkaars grootste concurrenten, maar tot op de laatste training voor de wedstrijd merk je dat we een sterk collectief zijn met de ploeg. Ik denk dat je dat nodig hebt als je op het hoogste niveau wil presteren."

De winnaars van goud en zilver zijn nog niet klaar in Heerenveen. Er wacht vrijdag nog een 1000 meter en daar is ook plaatsing voor het EK sprint te verdienen. "Ik mag dankzij mijn kampioenschap al naar de WK afstanden, maar ik wil ook naar de sprintkampioenschappen", zegt Dai Dai Ntab. "Ik ga nog een keer knallen op die 1000."
Ook Mulder kijkt uit naar het EK. "Ik wil zeker nog een goede 1000 meter rijden en me plaatsen voor het EK. Maar ik ben in ieder geval heel blij dat ik me heb geplaatst voor de WK afstanden. Het liefst had ik daar ook nog een tweede nationale titel bij gewonnen."

Kai Verbij greep van Team Plantina met een vijfde plaats (34,98) naast de WK-tickets. Het brons op de 500 meter was voor Jan Smeekens (34,91).

Dai Dai Ntab.
Dai Dai Ntab. © iSkate.nl