Daidai Ntab wint bij World Cup-debuut

Daidai Ntab wint bij World Cup-debuut

21/11/2014

Daidai Ntab wint bij World Cup-debuut

Het was een drukke week voor Daidai Ntab: hij tekende een lang contract tot 2018 bij iSkate, vloog daarna naar Zuid-Korea en maakte vrijdag zijn debuut in de World Cup op de 500 meter. De sprinter van het beslist.nl developmentteam, dat onder het RTC Noord valt, won meteen de B-groep.

"Ik had het al in mijn hoofd zitten", aldus de 20-jarige debutant die 35,81 seconden deed over de 500 meter. "Maar dan moet je het nog wel doen. Mijn raceplan was erg geslaagd. Ik wilde als eerste van de lijn zijn bij de start en dat lukte. De rest van de eerste 100 meter liep niet zo heel lekker, moet ik zeggen, maar ik was wel snel weg." Ntab stelde verheugd vast dat hij de spanning die bij een eerste World Cup komt kijken, goed had verwerkt. "Ik was natuurlijk zenuwachtig en daar had ik in het verleden nog wel eens last van, maar dat heb ik dit keer goed kunnen omzetten in energie voor de wedstrijd. Zondag mag ik rijden in de A-groep, tussen de grote jongens. Ik ga ervoor!"

Pim Schipper van Team beslist.nl werd tweede achter Daidai Ntab, in 35,89. "Het is even wennen in het echte 500-metersprintgeweld", ontdekte de Noord-Hollander. "Ik heb maar weinig World Cups op die afstand gereden. Op een 500 meter wordt ieder foutje afgestraft. Op een 1000 of 1500 kun je jezelf iets meer tijd geven."

Thomas Krol eindigde op de 1500 meter als tiende (1.49,13). "Het was technisch en tactisch een betere rit dan vorige week, maar het ijs was enorm zwaar en daardoor verzuurde ik snel", zei de 22-jarige Krol meteen na de race in Seoel. "Ik ben benieuwd hoe het gaat in Berlijn en Heerenveen, waar het ijs wat minder zwaar is. Maar ik zit in ieder geval constant bij de top tien, dat is mooi."

Daidai Ntab
Daidai Ntab © iSkate.nl