Debuut marathonteam Athleteshop/ Koopjesdrogisterij in Amsterdam

24/10/2015

Debuut marathonteam Athleteshop/Koopjesdrogisterij in Amsterdam

De nieuwe marathonploeg van iSkate, Team Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl, maakt vanavond tijdens de KPN Marathon Cup 1 zijn debuut op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Atheleteshop en Koopjesdrogisterij.nl brengen vier gelouterde marathonschaatssters aan de start. Sharon Hendriks reed vorig seizoen al voor de vrouwen van de lange adem van iSkate. Zij heeft drie nieuwe ploeggenoten gekregen: Francesca Lollobrigida, Janneke Ensing en Lisa van der Geest.

De Italiaanse Lollobrigida was (24) was meteen bij haar debuut in 2012 al een marathonfenomeen. De voormalig nationaal allroundkampioen heeft een lange reeks overwinningen op haar naam staan. Zij grossierde afgelopen zomer ook in medailles bij de EK inine. Sharon Hendriks (22) uit Lemele liet afgelopen seizoen al veel van zich horen op het ijs, als lid van het marathonteam van iSkate. Warmondse Lisa van der Geest is pas 21 jaar, maar heeft al handenvol podiumplaatsen op het hoogste marathonniveau op haar palmares. Janneke Ensing (28) uit Gieten is de meest ervaren rijdster. Zij combineert de marathon met wielrennen en langebaanschaatsen. Coach van de ploeg is Martijn Kromkamp.

Naast de vrouwen van Atheleteshop/Koopjesdrogisterij.nl rijdt vanavond ook Giulia Lollobrigida in Amsterdam. De jongere zus van Francesca komt uit voor Team iSkate, de tweede marathonploeg van de schaatskoepel, waarin ook de langebaanschaatssters Diane Valkenburg, Jorien Voorhuis en Linda de Vries waar mogelijk hun opwachting zullen maken.

Francesca Lollobrigida.
Francesca Lollobrigida. © iSkate.nl