Drie licentieteams iSkate

Drie licentieteams iSkate

16/10/2015

Drie licentieteams iSkate

iSkate gaat het komend schaatsseizoen in met drie licentieteams: Team beslist.nl, Team AfterPay en Team koopjesdrogisterij.nl. De KNSB maakte vrijdag bekend voor de drie profploegen een licentie af te geven.

Team beslist.nl gaat alweer het vierde seizoen in als Erkend Topteam. AfterPay is voor het derde jaar als schaatssponsor aanwezig, de twee voorgaande jaren ondersteunden zij het developmentteam, nu een topteam. De allroundploeg van Koopjesdrogisterij.nl is nieuw in het schaatsen.

Een professioneel schaatsteam krijgt een licentie als het voldoet aan een aantal sporttechnische en organisatorische voorwaarden. Zo dienen coaches te voldoen aan een bepaald niveau, hebben de atleten en coaches ten minste recht op het minimumsalaris en dient een professioneel schaatsteam een sluitende begroting te hebben van minimaal 750.000 euro per seizoen. Teams die gebruik maken van de overgangsregeling hebben aangetoond op termijn aan alle voorwaarden te kunnen voldoen.

Daarnaast betaalt een Erkend Topteam jaarlijks een licentievergoeding aan de KNSB en dient het team een investering te doen in de schaatssport. Het team krijgt hiervoor terug dat zij als team aan wedstrijden deel kan nemen, recht heeft op een voorkeurspositie voor commerciële mogelijkheden, en uitingen krijgt op de kleding van de Nationale Selectie.

De licentieaanvragen zijn beoordeeld door een licentiecommissie. Deze commissie bestaat uit Harm-Jan Idema vanuit de Vereniging voor Professioneel Schaatsen (VPS), Dennis Schomaker vanuit de KNSB en Jan Driessen als onafhankelijk voorzitter.

Jesper Hospes van Team beslist.nl
Jesper Hospes van Team beslist.nl © iSkate.nl