Drie Plantina-sprinters naar World Cup

28/10/2016

Drie Plantina-sprinters naar World Cup

Ronald Mulder was vrijdag de snelste schaatser op de 500 meter tijdens de KNSB Cup in Groningen. De 30-jarige sprinter van Team Plantina hield met een tijd van 35,25 Jan Smeekens (35,32) achter zich. Zijn ploeggenoten Kai Verbij (35,39) en Dai Dai Ntab (35,55) eindigden als derde en vierde, zodat Team Plantina drie van de vijf World Cup-tickets greep.

Ronald Mulder moest erg wennen aan het nieuwe format, waarin de 500 meter nog maar een keer wordt gereden. "Dit was de eerste keer. Er zit al veel spanning op zo'n eerste kwalificatiewedstrijd van het seizoen, dat we maar een keer mochten rijden, vergrootte dat alleen maar. Toch ben ik blij dat we kunnen oefenen, want op de WK's en de Spelen gaat het straks ook zo."

Kai Verbij ontdekte een paar foutjes in zijn rit. "Ik was gespannen en dan gebeurt dat al gauw. Het was geen slechte race, als ik een cijfer moet geven, geef ik een 7,5. Het is mooi dat we met drie mannen van Team Plantina de World Cup 500 meter gaan rijden."

Dai Dai Ntab is een van die drie, ondanks dat hij vlak voor de finish uit balans raakte. "Ik reed een slechte binnenbocht en wilde dat te graag goed maken. Maar het zag er erger uit dan het was. Ik zit erbij en daar ben ik hartstikke blij mee. Ik heb vorige jaar op de harde manier geleerd dat de verschillen op de sprint heel klein zijn."

De allroundvrouwen van Team Plantina misten vrijdag de boot op de 1500 meter. Het dichtst bij World Cup-kwalificatie kwam Linda de Vries, die zevende werd in 2.00,27. "Ik reed niet eens slecht, maar het was niet goed genoeg", was het nuchtere commentaar van de Drentse.

Ronald Mulder, geïnterviewd na de gewonnen 500 meter. FOTO: HOUSE OF SPORTS
Ronald Mulder, geïnterviewd na de gewonnen 500 meter. FOTO: HOUSE OF SPORTS © iSkate.nl