Drie World-Cupplaatsen voor AfterPay

Drie World-Cupplaatsen voor AfterPay

01/11/2014

Drie World-Cupplaatsen voor AfterPay

De vrouwen van het AfterPay developmentteam, dat valt onder het RTC-Noord, hebben zaterdag in Thialf bij het KPN NK afstanden drie van de vijf World-Cuptickets verdiend op de 500 meter. Bo van der Werff won brons met twee persoonlijke records.

Naast Bo van der Werff, al tien jaar schaatsend bij iSkate, claimden Floor van den Brandt (vierde, ook met een pr) en Anice Das (vijfde) een plaats in de Nederlandse World-Cupploeg.

"Ik had wel in mijn hoofd dat er iets mogelijk was" , zei Van der Werff na afloop in de persruimte van Thialf. "Maar dat ik derde zou worden en dat drie schaatsers van AfterPay naar de World Cup gaan, is wel bijzonder."

Van Floor van den Brandt werd wel 'iets' verwacht, na goede trainingswedstrijden. "Dat wist ik en ik was voor het eerst ook niet bang om dat zelf uit te spreken. Het moest nu gebeuren. De eerste opening was heel goed, 10,4, maar het rondje was iets minder. De tweede rit was het precies andersom. Over het geheel was het geweldig, met een pr van 38,60. Het is super dat we met drie vrouwen naar de World Cups gaan. Een mooie beloning ook voor onze trainer Dennis van der Gun, die alles voor ons over heeft en heel goed werk doet."
 
Anice Das 'verprutste' haar eerste 500 meter. "Ik was verlamd door zenuwen. Maar daarna viel er een last van me af. Het was: mes op de keel en gaan. Ik reed beheerst en agressief, ik ben sterk teruggekomen." Das reed 39,00 en 38,50.

Mayon Kuipers eindigde als zevende, Rosa Pater als twaalfde. Emma van Rijn en Bente van den Berge werden veertiende en zestiende. Aveline Hylkema van het APPM developmentteam was nummer achttien.

De 500 meter werd gewonnen door Margot Boer (38,31 en 38,39). 

Rosa Pater
Rosa Pater © iSkate.nl
Floor van den Brandt
Floor van den Brandt © iSkate.nl

Sponsor Afterpay

AfterPay is in de Benelux marktleider op het gebied van achteraf betalen voor online consumenten. Na ontvangst van de bestelling bij een webwinkel ontvangen consumenten via AfterPay een digitale factuur. AfterPay biedt online retailers een betaaloplossing voor e-commerce, m-commerce en omnichannel betalen. Voor consumenten is AfterPay gemakkelijke en veilig in gebruik: eerst zien, dan betalen! Sinds januari 2014 is AfterPay onderdeel van de internationale Arvato Bertelsmann groep met meer dan 100.000 medewerkers wereldwijd.

AfterPay bij het NK Afstanden
AfterPay bij het NK Afstanden © iSkate.nl