Drukke World Cup-dag voor Pim Schipper

Drukke World Cup-dag voor Pim Schipper

14/12/2014

Drukke World Cup-dag voor Pim Schipper

Pim Schipper liet geen mogelijkheid onbenut om te genieten van het laatste World Cup-weekend van 2014. De rijder van Team beslist.nl stond in drie dagen vier keer aan de start. Twee keer won hij.

"Eigenlijk doet Pim het het beste dit weekend", stelde coach Gerard van Velde in de omkleedhal van Thialf vast. "Misschien niet meteen duidelijk voor het grote publiek, maar hij heeft veel gereden en alle afstanden goed." Schipper was het daarmee eens. "Ik doe het voor mezelf heel goed. De 500 meter is voor mij geen makkelijke afstand, ik reed tijdens het NK verrassend 35,18 waardoor ik de World Cups mocht rijden. En daar heb ik goede tijden gereden. Vijf keer achter elkaar open ik onder de 10 seconden en alle ritten waren dik onder de 35,5."
In Heerenveen startte de Noord-Hollander twee keer op de 500 meter, op de kilometer en de 1500 meter. Zondag reed hij eerst de mijl en daarna de kortste sprintafstand. In de B-groep van de 500 meter en de 1000 meter won hij. De serie van vier World Cups in Obihiro, Seoel, Berlijn en Thialf was genieten voor Schipper. "Het was pittig, maar supergaaf. Nergens leer je sneller dan tijdens zoveel topwedstrijden."
 

Pim Schipper
Pim Schipper © iSkate.nl

l Vijf keer achter elkaar open ik onder de 10 seconden

Pim Schipper

m

Michel Mulder
Michel Mulder © iSkate.nl

Michel Mulder had zijn eerste 34'er van het seizoen in zijn hoofd al genoteerd zondag, maar toen hij op het scorebord keek, stond er 35,10. De sprinter van Team beslist.nl miste vanwege het WK skeeleren de eerste World Cups, maar won in Berlijn meteen brons. "Je hoopt dat hij dan doorgroeit, maar dat gebeurde niet helemaal", aldus Gerard van Velde. "Toch: een 34' er had erin gezeten." Dat vond Mulder zelf ook: "Het ging beter dan vrijdag, ik had die 34 echt verwacht, zo voelde het wel." Mulder kreeg een valse start op zijn naam. "Ik weet niet of ik echt bewoog. En bij de tweede start moest ik heel lang wachten. Jammer."

Thomas Krol had een zware dag. Na het bronzen succes van Berlijn waren de verwachtingen hoog, niet in het minst bij Krol zelf. "Maar dit was een slechte race. Ik ben te voorzichtig begonnen. In Berlijn was niet te snel van start gaan de sleutel tot succes, maar dit was ook niet goed. Toen kwam er een misslag overheen, dat kon er ook nog wel bij."

"We hebben niet gepresteerd wat we konden", was de samenvatting van coach Gerard van Velde. "Thomas' podiumplaats smaakte naar meer, maar een slechte rit kan een keer gebeuren. Michels openingen zijn goed, maar hij moet nog even wat dieper gaan in de bochten. Dat komt wel, we gaan nu een paar weken goed trainen en op naar het NK sprint in Groningen op 17 en 18 januari."