Edwin van Calker technisch directeur iSkate

31/07/2015

Edwin van Calker technisch directeur iSkate

Edwin van Calker is de nieuwe technisch directeur van iSkate. De oud-bobsleeër wordt bij de schaatskoepel verantwoordelijk voor het sporttechnische beleid.

“Ik ga in nauw overleg met de coaches, atleten en de staf kijken waar winst te behalen valt voor onze schaatsploegen. Dan kun je denken aan optimalisatie op het gebied van voeding, begeleiding, wetenschap en andere topsportgerelateerde zaken”, zegt Van Calker. “Daarnaast zal ik commercieel bijspringen.” De Drent runde jarenlang zijn eigen bobsleeteam en heeft dus ruime ervaring opgedaan in het samenbrengen van topsport, begeleiding en commercie. “Ik ben blij met deze kans bij iSkate. Mijn hart ligt bij topsport en de wintersporten in het bijzonder. Ik weet wat er gevraagd wordt van iedereen in een topsportorganisatie, ik ken alle ups en downs. iSkate is een mooie, succevolle organisatie. Ik heb er heel veel zin in om die verder uit te bouwen.”

Directeur Yuri Solinger van iSkate is verheugd over het binnenhalen van Van Calker. “Edwin is iemand die jaren topsport heeft bedreven en lang zijn eigen broek heeft moeten ophouden. Hij heeft moeilijke beslissingen genomen in de afgelopen jaren en kan met een ander oog naar onze organisatie kijken vanwege zijn achtergrond in het bobsleeën. Deze eigenschappen passen uitstekend bij iSkate, waar mensen met veel eigen verantwoordelijkheid en passie voor de sport goed tot hun recht komen.”

Edwin van Calker behaalde in de bobslee podiumplaatsen bij World Cups en Europacups en werd in 2012 vierde op het WK in de viermansbob, de beste prestatie ooit van een Nederlandse bobber. Hij deed mee aan drie Olympische Spelen (Salt Lake City, Vancouver en Sotsji).

Edwin van Calker
Edwin van Calker © iSkate.nl