Erbanova houdt Ter Mors van goud af

08/01/2017

Erbanova houdt Ter Mors van goud af

Jorien ter Mors had zondag tijdens het EK sprint in Heerenveen de jacht geopend op haar ploeggenote bij Team AfterPay, Karolina Erbanova. De Tsjechische hield 0,18 seconde van haar voorsprong over en kreeg het eerste Europese sprintgoud omgehangen. "Ik moet nog wennen aan het idee dat ik kampioen ben." 

"Dit is niet wat ik had gehoopt", zei Ter Mors zaterdag na de eerste dag. Dag twee van haar sprinttoernooi was beduidend beter. De Twentse AfterPay-rijdster reed een halve seconde sneller op de 500 meter (38,29) en zette een indrukwekkende 1.14,88 op het bord bij de afsluitende 1000 meter. "De eerste dag was niet goed genoeg. Vandaag dacht ik: ik ga het gewoon proberen. Ik was er dichtbij, maar twee keer goed rijden is niet voldoende. Ach, je moet altijd iets te wensen overhouden."
Met het zilver stelde Ter Mors een startbewijs voor het WK sprint in Calgary veilig.

Karolina Erbanova roemde de samenwerking met haar trainer Dennis van der Gun en ploeggenoten. "Team AfterPay is een goede, leuke ploeg met een trainer die mij beter maakt. Ik ben Europees kampioen, maar ik besef het nog niet helemaal. Ik ben trots dat ik zo constant heb gereden dit weekend. Alleen die laatste 1000 meter was alleen maar vechten."