Erbanova leidt, Ter Mors vierde op EK sprint

07/01/2017

Erbanova leidt, Ter Mors vierde op EK sprint

Jorien ter Mors staat na de eerste dag van het EK sprint in Heerenveen op de vierde plaats. Karolina Erbanova, haar Tsjechische ploeggenote bij Team AfterPay, gaat aan de leiding.


"Dit is niet wat ik had gehoopt", zei Ter Mors over haar vierde plaats op de 500 meter (38,75) en haar krappe winst op de kilometer (1.15,58). "Vooral van de 1000 meter had ik meer verwacht. Ik ben gewoon blijven doortrainen na de NK afstanden en dan is het altijd de vraag wat eruit komt. Het wordt lastig, maar ik heb nog een dag. Morgen weer fris aan de start verschijnen."

Karolina Erbanova werd tweede op zowel de 500 als de 1000 meter (38,23 en 1.15,69) en is daarmee de beste sprintster van dag één. "Dat had ik niet verwacht", bekende de Tsjechische AfterPay-rijdster. Het ging op de trainingen wel beter en beter en ik kom vaak pas laat in vorm, maar dit is goed. Voor de tweede dag verwacht ik weer niets. Het is sprinten, daar kan zoveel gebeuren. Het is moeilijker de leiding vast te houden dan bij allrounden."