Fan Yang kijkt uit naar Winterspelen in Beijing

31/07/2015

Fan Yang kijkt uit naar Winterspelen in Beijing

De kogel is door de kerk: de Olympische Winterspelen van 2022 worden in Beijing gehouden. Dat lijkt nog ver weg, maar voor een groot aantal talenten bij iSkate moet het daar gaan gebeuren. Een van de iSkaters die erg uitkijkt naar die Spelen, is Fan Yang, de Chinese juniorenwereldkampioen op de 1000 meter.

“Natuurlijk ben ik erg blij dat de Olympische Winterspelen in mijn land worden gehouden”, zegt de 18-jarige allrounder van Team Koopjesdrogisterij.nl in Wolvega. Hij hoopt in Beijing op zijn best te zijn. “Dit wordt uiteraard een van mijn grote doelen. Aan de andere kant: het is nog lang geen 2022, de Spelen in China zijn niet mijn enige doel. In de tussentijd moet ik mezelf voortdurend blijven verbeteren, dat is mijn uitdaging. Als dat lukt, dan kan ik er staan in Beijing en een medaille winnen voor mijn land.”

Fan Yang is niet verbaasd dat Beijing de eerste stad is die de Zomer- én de Winterspelen mag organiseren. “Het is een teken van de sterke economische groei die China heeft doorgemaakt. En nog steeds is China in beweging. Dat geldt ook voor de schaatssport. Steeds meer mensen komen ermee in aanraking en houden van de sport. Met de Winterspelen in het land zal het schaatsen nog groter worden.”