Finale scholenploegenachtervolging in Den Haag

09/03/2016

Finale scholenploegenachtervolging in Den Haag

Negen voorrondes. Duizenden schaatsers. Een maand strijd. En nu is het zover: de finale van het Nederlands kampioenschap scholenploegenachtervolging (SPA). Van gezegende talenten tot fanatieke krabbelaars, allemaal rijden ze donderdag 10 maart in De Uithof in Den Haag om de eeuwige roem voor hun school.

Of het nu het Tabor College in Hoorn is, het Leonardo uit Leiden, het Groningse Werkman College, het CIOS Heerenveen, het Gertrudis College uit Roosendaal of een van de vele andere middelbare scholen en hogescholen, de leerlingen en studenten hebben er hard voor gewerkt om in Den Haag aan de start te mogen staan.

De ploegenachtervolging voor scholieren uit het voortgezet en hoger onderwijs is een jaarlijks evenement waaraan meer dan 2500 jongeren meedoen. Het NK SPA is er voor iedereen, want zowel licentiehouders als niet-licentiehouders kunnen strijden om de hoogste eer.

De SPA helpt het schaatsen en de scholen al decennia om jongeren die graag schaatsen en samenwerken te stimuleren meer te doen met sport. Plezier staat voorop, maar met dat plezier komen teamgeest, tactiek, gezondheid en beweging.

Het NK SPA wordt georganiseerd door iSkate en Sportconnection. De schaatskoepel en het organisatie- en presentatiebureau houden daarmee samen met partners Giant, Viking en Athleteshop een meer dan 30 jaar oude schaatstraditie in leven.

Meer informatie op www.nkspa.nl

NK SPA

NK SPA