Floor van den Brandt beste Nederlandse bij World Cup finale

Floor van den Brandt beste Nederlandse bij World Cup finale

22/03/2015

Floor van den Brandt beste Nederlandse bij World Cup finale

Floor van den Brandt finishte zondag als beste Nederlandse op de 500 meter tijdens de World Cup finale in Erfurt. "Gaaf om het seizoen zo te eindigen", jubelde de sprinter van team AfterPay/RTC Noord.

De Brabantse sloot de schaatsjaargang af in stijl met haar zesde plaats in 38,83. Ze begon met een valse start, die tekenend was voor haar gretigheid na een lang seizoen. "Ik maak nooit 'vals', maar ik was er zo op gebrand hier goed te rijden. Ik ben heel blij met dit seizoen. Ik heb al mijn doelen gehaald en meer dan dat, met deelname aan de WK afstanden. Eindelijk heb ik mezelf laten zien aan de wereld. Ik ga nu mijn tentamens inhalen en dan heb ik vakantie!"

Ook Bo van der Werff verdient haar vakantie. De Groningse werd dertiende en veertiende op de 500 meter, maar had te kampen met een knieblessure in de aanloop naar de World Cup finale. "Dit was het maximimaal haalbare met deze voorbereiding. Maar het was een mooi seizoen, voor heel Team AfterPay. Ik was derde op het NK en heb World Cups gereden. Ik had ook graag aan de WK afstanden meegedaan, want dit went snel en dan wil ik meer. Ik heb nu al zin in volgend jaar!"

Bo van der Werff.
Bo van der Werff. © iSkate.nl