Floor van den Brandt naar WK afstanden

18/01/2015

Floor van den Brandt naar WK afstanden

Floor van den Brandt stond te springen van plezier naast de baan in Groningen. De Brabantse van het AfterPay developmentteam, dat valt onder het RTC Noord, plaatste zich tijdens het KPN NK sprint voor de WK afstanden en de World Cups 500 meter.

 
"Ik zit lekker in mijn vel. Vorig jaar zou ik er heel erg mee bezig zijn geweest als er iets van me werd verwacht. Nu denk ik: als jullie het allemaal in mij zien, dan zal het doen ook! Naar het WK in Thialf gaan, is een droom. Mijn doel was de World Cup halen, maar ik heb mezelf verrast."

Bo van der Werff herstelde zich zondag enigszins van de materiaalpech die de eerste dag van het NK verpest had. De schade van dag 1 was echter te groot om volledig te repareren. "Van alles wat", karakteriseerde coach Dennis van der Gun het toernooi dan ook. "Het is natuurlijk fantastisch dat Floor naar de WK afstanden mag. Van Bo is het jammer, zij kan zeker nog een punt sneller."

Floor van den Brandt eindigde als vijfde in de eindrangschikking van het KPN NK sprint, Bo van der Werff werd achtste. Anice Das haalde ook de top 10. Mayon Kuipers (15de), Bente van den Berge (17de), Rosa Pater (21ste) en Emma van Rijn, die de laatste kilometer liet schieten, completeren de ploeg van Van der Gun.

Floor van den Brandt
Floor van den Brandt © iSkate.nl
Mayon Kuipers
Mayon Kuipers © iSkate.nl