Floor van den Brandt nóg dichterbij World Cup-podium

Floor van den Brandt nóg dichterbij World Cup-podium

22/11/2014

Floor van den Brandt nóg dichterbij World Cup-podium

Floor van den Brandt kwam zaterdag nóg dichter bij het podium dan een dag eerder, maar moest opnieuw genoegen nemen met de vierde plaats op de 500 meter bij de World Cup in Seoel. De sprinter van het AfterPay developmentteam, dat valt onder het RTC Noord, kwam dit keer 0,01 seconde tekort voor een medaille.

Van den Brandt ging in haar rit tegen Judith Hesse furieus van start, met 9,37 seconde op de eerste honderd meter. Niemand begon sneller, ook winnaar Sang-Hwa Lee (10,39) niet. Lee, en de nummers twee en drie Nao Kodaira en Karolina Erbanova maakten het verschil echter in het rondje. "Ik zat er heel dichtbij, erg jammer dat ik een honderdste tekort kwam." Toch treurde de Brabantse niet: "Dit was gewoon een hele goede rit. Met een topopening."

Anice Das, teruggekeerd in de A-groep na haar zege in de B-groep vrijdag, eindigde als twaalfde. Ze moest plek elf aan Hesse laten, die 0,003 seconde sneller was. Zij zag juist ruimte voor verbetering in de eerste meters. "De opening was stabiel, maar moet echt nog wel sneller. Het rondje was oké, en ik ben blij met de twaalfde plek. Nu op naar Berlijn." Bo van der Werf zag haar naam terug op plaats vijftien, in dezelfde tijd als Margot Boer: 39,25. Ook Van der Werff legde het in de strijd om een plekje hoger af op drie duizendsten. 

Floor van den Brandt
Floor van den Brandt © iSkate.nl