Floor van den Brandt opnieuw bij de wereldtop in Berlijn

Floor van den Brandt opnieuw bij de wereldtop in Berlijn

07/12/2014

Floor van den Brandt opnieuw bij de wereldtop in Berlijn

Floor van den Brandt bewees zondag bij de World Cup in Berlijn dat ze thuishoort in de wereldtop. De 24-jarige sprinter van het AfterPay developmentteam, dat valt onder het RTC Noord, eindigde met een persoonlijk record op de zesde plaats van de 500 meter.

Van den Brandt reeg de topnoteringen aaneen tijdens de afgelopen serie World Cup-wedstrijden. De dertiende plaats van vrijdag viel daarbij uit de toon. Zondag zette de Brabantse dat meteen recht tijdens de tweede 500 meter in Oost-Berlijn. Ze had de snelste opening van het hele deelnemersveld (10,33) en reed door naar een pr van 38,42. "Gewoon gaaf dit", was de enthousiaste reactie van Van den Brandt na haar toprace. "Een persoonlijk record en een geweldige opening. Super!"


Bo van der Werf, die het tegen haar ploeggenoot Van den Brandt opnam in rit vijf, schaatste zich opnieuw in de top tien. De Groningse iSkater finishte in 38,58, nadat ze over de eerste 100 meter 10,60 seconden had gedaan. Ook Van der Werff schreef een nieuw pr bij. "Daar ben ik dik tevreden mee. En ik heb voor het eerst een rondje 27,9 gereden. Ik hoop dat de opening volgende week in Heerenveen nog wat beter gaat lopen."

Anice Das moest genoegen nemen met plek zestien (38,97). "Slecht", sipte ze. "Technisch was het wel oké, maar ik mis inhoud. En dan is het resultaat slecht. Ik heb wel heel veel zin om te schaatsen in Thialf."

Floor van den Brandt
Floor van den Brandt © iSkate.nl