Foutjes kosten Mulder en Ntab de kop bij WK

10/02/2017

Foutjes kosten Mulder en Ntab de kop bij WK

Ronald Mulder en Dai Dai Ntab gingen voor de medailles, maar bleven na de 500 meter op de WK afstanden in Gangneung met lege handen achter. Mulder eindigde als vijfde, Ntab kwam ten val.

De teleurstelling was van de gezichten van beide sprinters van Team Plantina af te lezen. Mulder zette met 34,85 nog wel de snelste rit neer, maar zag al snel de ene na de andere rijder onder die tijd duiken. "Het was te rommelig en te gejaagd", verweet de Zwollenaar zichzelf naast de olympische baan in Zuid-Korea.

Dai Dai Ntab opende in een fenomenale 9,5 seconden en leek op weg naar een goede klassering, tot hij in de laatste buitenbocht onderuit ging. Met een ferme klap met de vlakke hand op het ijs toonde Ntab zijn woede. "Het is een nachtmerrie", aldus Ntab. "Ik kom hier voor een ding: die 500 meter. Dan is het zuur dat ik in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen z'n fout maak. Ik verloor mijn bandje voor de bocht. Daar wil ik niet alles op gooien, maar het hielp niet mee. Daarna wilde ik te gretig schaatsen in de bocht en maakte ik een misser, die ik niet goed corrigeerde. Dan ga je met je kont de kussens in. Aan de andere kant: ik weet dat mijn niveau heel goed is. Ik ben nog nooit zo goed geweest. Dit moet ik uitbouwen om voor het hoogst haalbare te gaan op de Spelen."

Jan Smeekens (34,58) werd wereldkampioen in Gangneung.

Ronald Mulder.
Ronald Mulder. © iSkate.nl