Goud en zilver voor Team Plantina

27/10/2017

Koen Verweij is terug, Thomas Krol komt eraan

Koen Verweij heeft zijn comeback vrijdagavond in Heerenveen bekroond met de nationale titel op de 1500 meter. De rijder van Team Plantina won het goud tijdens de KPN NK Afstanden in 1.45,07. Daarmee was hij een fractie sneller dan Thomas Krol van de Plantina-sprintploeg.

Krol finishte in 1.45,35 en kon op weg naar de kleedkamer alweer lachen. Kort na de finish stond het gezicht van de winnaar van het zilver nog op onweer. "Ik dacht in de laatste bocht dat ik Koen kon pakken, maar toen ging ik forceren en klapte voorover. Daar baalde ik van, want ik wil winnen. Maar ik rijd een laagland-pr en mijn snelste tijd in Thialf, dus ik ben tevreden. Het gat tussen Koen en mij en de rest is bovendien flink. Ik hoop dit in december te herhalen."

Verweij wist dat hij snel was, "maar dat ik de nummer een van Nederland ben, is voor mij ook een verrassing. Ik heb dit drie jaar gemist, presteren op topniveau. Het ging me aardig af. Ik heb altijd geloofd dat ik kon terugkomen, maar het heeft even geduurd. Dit is wel het juiste seizoen om het te laten zien."
Verweij was volop aan het racen met Krol. "Ik ging met Thomas mee en daardoor reed ik wat gehaast. Daar had hij ook last van."

Lucas van Alphen pakte het derde World Cup-ticket voor Plantina. De Noord-Hollander verwees lachend naar zijn snor, die veel opmerkingen uitlokte. "Het was geen toprit, maar ik ben heel blij dat ik me er tussen rijd. Toch dankzij die snor, he..."

Pim Schipper eindigde met 1.48,91 als elfde.

Koen Verweij.
Koen Verweij. © iSkate.nl