Goud voor Fransesca Lollobrigida tijdens de puntenkoers op het EK inline

21/07/2015

Komende winter rijdt Francesca Lollobrigida op het ijs voor Team Koopjesdrogisterij en de marathonploeg van iSkate. Maar de zomer is voor de skeelers. Altijd. “Ik ben geboren op skeelers, ik móet skeeleren.” Maandag leverde dat Francesca een gouden medaille op tijdens de puntenkoers van het EK inline in Oostenrijk.

“Het was een zware wedstrijd”, blikt ze terug. “Ik wist al ver voor het einde dat ik de punten had voor goud, maar je mag nooit verslappen. Stel dat je je hebt verrekend of je valt, zoals mijn landgenoot Francolini vlak voor de finish overkwam? Het was bovendien mijn eerste wedstrijd sinds de Europacup in Heerde in mei.”

Met haar gouden medaille bewijst ze, net als Michel en Ronald Mulder bij Team beslist.nl doen, dat het combineren van skeeleren en schaatsen mogelijk is. “Al denken ze daar in Italië anders over. Ik moest voortdurend vechten om 's zomers te skeeleren en 's winters World Cups te rijden. Nu zit ik gelukkig bij coaches die mij begrijpen. Die snappen dat ik er niet slechter, maar juist beter van word.”

Bij iSkate en Team Koopjesdrogisterij mag Lollobrigida naar hartenlust combineren. “Ik ben blij dat ik bij Team Koopjesdrogisterij zit. En ik ben er trots op dat ik mag schaatsen met toppers als Jorien Voorhuis, Linda de Vries en Diane Valkenburg.”

Francesca Lollobrigida wint goud
Francesca Lollobrigida wint goud © iSkate.nl