Goud voor Groen

22/01/2016

Goud voor Groen

Peter Groen mag zich na de eerste dag van het KPN NK allround klassementsleider noemen. De rijder van Team koopjesdrogisterij.nl won vrijdag de openingsafstand. Met 36,65 hield hij Jan Blokhuijsen (36,83) en Patrick Roest (37.13) achter zich.

Groen verraste de buitenwereld, maar zichzelf niet. "Ik had wel gedacht dat ik hoog kon eindigen, ik wilde ook winnen. Mijn 500 meter is best goed voor een allrounder en voor vorig weekeinde reed ik een persoonlijk record, dus ik ging met vertrouwen van start."

Zaterdag wordt een lastiger dag voor Groen, blikte hij alvast vooruit. "De vijf kilometer is niet mijn sterkste punt, maar in de training gaat het goed, dus ik hoop dat ik dat nu ook in de wedstrijd kan laten zien." De student biomedische wetenschappen ziet meer uit naar de 1500 meter. "Dat is mijn afstand." Als die goed verloopt, zou hij zich kunnen plaatsen voor de slotafstand, de tien kilometer. Maar daar wil de in Groningen studerende Leiderdorper nog niet aan denken. "Ik heb twee jaar geleden een keer een tien kilometer gereden. Dat was geen succes. Ik weet niet eens wat mijn pr is."

Peter Groen na de 500 meter van het NK allround.
Peter Groen na de 500 meter van het NK allround. © iSkate.nl