Goud, zilver en brons voor Team AfterPay

29/12/2016

Goud, zilver en brons voor Team AfterPay

Het podium bij de 500 meter bestond donderdag tijdens de NK afstanden in Heerenveen volledig uit sprinters van Team AfterPay. Jorien ter Mors greep het goud, Floor van den Bandt vlak achter haar het zilver en Anice Das kaapte het derde eremetaal weg. "Heel gaaf dat we met drie rijders van AfterPay naar het WK gaan", aldus een dolenthousiaste Van den Brandt.

De Brabantse moest in een rechtstreeks duel haar meerdere erkennen in Ter Mors, maar was toch dik tevreden. "Ik zat vlak achter Ter Mors bij de kruising en ging voor het eerst in mijn leven vol vertrouwen echt fel de bocht in. Dat resulteerde wel in een missertje, maar ik herpakte de controle. Ik ben hier heel blij mee."

Ter Mors had haar medaille al snel afgedaan. "Ik ben altijd blij met een titel, maar het ging mij vooral om het WK-ticket." Vrijdag is er op de 1000 meter behalve een Nederlands kampioenschap ook een startbewijs voor het EK sprint te winnen. "Daar wil ik graag heen." De Twentse heeft er vertrouwen in dat dat gaat lukken. "Ik ben nog lang niet top, maar het gaat best redelijk."

Anice Das roemde de teamgeest in de groene brigade van Dennis van der Gun en zijn assistent Rienk Nauta. "We hebben ervaring in de ploeg, we kunnen elkaar helpen en we onze trainer weet hoe je moet sprinten."

Bo van der Werff greep met een vijfde plaats naast de drie WK-startplaatsen.  "Ik had heel wat missers. Echt jammer, want ik heb het gevoel dat het erin zit. Maar missers mag je niet maken, dat is de harde waarheid van het sprinten."

Podium 500 meter NK Afstanden
Podium 500 meter NK Afstanden © iSkate.nl