Het moet sneller bij Team beslist.nl

Het moet sneller bij Team beslist.nl

09/02/2015

Het moet nog sneller bij Team beslist.nl

Ze zijn dichtbij de WK-vorm, maar ze zijn er nog niet, de schaatsers van Team beslist.nl. Bij de World Cup sprint in Heerenveen was het allemaal nog iets te behoudend, stelden coach Gerard van Velde en de rijders vast in de catacomben van Thialf.

Vooral Jesper Hospes vroeg zich af waarom hij op de 500 meter zo voorzichtig de laatste bocht indook. De Fries stak zijn teleurstelling, kort voor zijn grote droom - een WK in zijn eigen Thialf - niet onder stoelen of banken. "Jesper vertraagd in de laatste binnenbocht. Dan kun je een tegenstander als Mo gedag zwaaien" , aldus Van Velde. "Als Jesper dat niet doet, verliest hij geen drie tiende op de laatste 200 meter. Dat weet Jesper ook wel, het is aan hem om daar volgende week iets aan te doen."

Pim Schipper was, zoals het hele seizoen, weer degelijk. "Ik heb aan de internationale limiet voor de WK sprint voldaan, dus we mogen daar met drie rijders starten. Daar ben ik tevreden over. Verder moet het een tikkie harder."

Dat vond ook Michel Mulder. "Ik zit steeds net naast die 34' er en dus naast het podium. Het enige wat ik kan doen, is zo hard mogelijk schaatsen en dan zien we wel wat het oplevert. Nu begin ik eens niet als favoriet aan een groot toernooi."
"Het is niet slecht wat Michel laat zien", vond Gerard van Velde. "Maar hij zit nog tegen die 34' er aan te hikken. Vandaag kwam hij de eerste buitenbocht niet goed uit. Maar ook voor een olympisch kampioen is het niet makkelijk om in Heerenveen 'even' een 34' er te rijden."

Op de 1000 meter eindigde Schipper zondag op een zesde plaats (1.09,67), Michel Mulder werd zevende in 1.09,74.

Volgend weekend rijden Michel Mulder en Jesper Hospes de 500 meter tijdens de WK afstanden in Heerenveen. Ronald Mulder (500 meter) en Thomas Krol (1500 meter) zijn reserve voor dat toernooi. Twee weken later staat het WK sprint voor Michel Mulder en Pim Schipper op de agenda.

Michel Mulder.
Michel Mulder. © iSkate.nl