iSkate adopteert Nationaal Pupillentoernooi

iSkate adopteert Nationaal Pupillentoernooi

24/10/2014

iSkate adopteert Nationaal Pupillentoernooi

iSkate adopteert het Nederlands pupillentoernooi (NPT). Het NPT is het enige landelijke toernooi waar de sterkste pupillenschaatsers het tegen elkaar opnemen en staat te boek als het officieuze NK voor rijders van 11 tot en met 14 jaar.

Afgelopen seizoen werd het NPT voor de twintigste keer gehouden. Om ervoor te zorgen dat er ook een 21ste editie komt, heeft iSkate zich aan het toernooi verbonden. iSkate is in 2010 opgericht om schaatsers ondersteuning voor de hele loopbaan te bieden, van junior tot wereldtopper. De schaatsopleiding van iSkate en de gewesten Groningen en Drenthe is dit seizoen door de KNSB gecertificeerd als Regionaal Talentencentrum (RTC) voor Noord-Nederland.

Het pupillentoernooi op Kardinge, de thuisbaan van de schaatsacademie van iSkate, sluit goed aan bij het werk van de schaatskoepel. "Een goede schaatsopleiding, gecombineerd met onderwijs, is een van de pijlers van iSkate. Het Nederlands pupillentoernooi past daarbij, vandaar dat wij ons over de wedstrijd hebben ontfermd", zegt Yuri Solinger, oprichter van iSkate.

Het 21ste NPT staat voor zaterdag 24 januari 2015 in Groningen op het programma.

Poster NPT
Poster NPT © iSkate.nl