iSkate clinic: les van de besten

16/03/2015

iSkate clinic: les van de besten

Technische tips van Ronald Mulder, evenwichtslessen van Rosa Pater, starthulp van Floor van den Brandt. Voor de sponsors en suppliers van de iSkate-ploegen en -schaatsacademie was het ineens de gewoonste zaak van de wereld. Maandag 9 maart stonden zij op het ijs met de schaatsers van Team beslist.nl, het AfterPay developmentteam, het beslist.nl developmentteam, Team APPM development en Team Mobility Service/Okkinga Communicatie. Een avond ouderwetse schaatspret voor ca. 60 deelnemers op De Westfries in Hoorn.

Ineens breekt er een glimlach door bij een 'leerling' van Thomas Krol. De 1500-meterspecialist heeft zojuist uitgelegd hoe je meer uit je afzet kunt halen, en zie: het werkt! Rosa Pater legt met beschermers een slalomparkoers neer - goed voor het evenwicht. Nog voor de deelnemers aan de clinic bij de eerste plastic hoes zijn, heeft Daidai Ntab de slalom al afgelegd. Daidai kan het dus, dat is een fijne constatering. Maar nog fijner om te zien, is dat iedereen op de baan, of het nu een ervaren master is of een beginnende krabbelaar, na bijna twee uur ijstijd als een beter schaatser restaurant De Hoge Noor binnenstapt. In een avond word je geen topper, natuurlijk, maar met goede begeleiding en een hoop lol kom je wel een eindje.

Na afloop pakt Pim Schipper de microfoon. Om alle sponsors en suppliers te bedanken die dit schaatsseizoen mogelijk hebben gemaakt. Hij blijkt net zo'n begenadigd spreker als Dennis van der Gun, die in het voorprogramma de indeling deed. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de schaatslessen nog lang doorgesproken. En werden ook alvast de eerste gesprekken over het nieuwe seizoen gevoerd.