iSkate en Sportconnection redden ScholenPloegenAchtervolging

iSkate en Sportconnection redden scholenploegenachtervolging

08/12/2014

iSkate en Sportconnection organiseren dit seizoen het NK scholenploegenachtervolging (SPA). De schaatskoepel en het organisatie- en presentatiebureau houden daarmee een meer dan dertig jaar oude schaatstraditie in leven.

De ploegenachtervolging voor scholieren uit het voortgezet en hoger onderwijs is een jaarlijks evenement waaraan meer dan 2500 jongeren meedoen. Het NK SPA is er voor iedereen, want zowel licentiehouders als niet-licentiehouders kunnen strijden om de hoogste eer. De SPA helpt het schaatsen en de scholen al decennia om scholieren die graag schaatsen en samenwerken te stimuleren meer te doen met sport. Plezier staat voorop, maar met dat plezier komen teamgeest, tactiek, gezondheid en beweging.

De laatste jaren werd de SPA gesponsord door beslist.nl, onder meer ook sponsor van de sprintploeg van Michel en Ronald Mulder en Gerard van Velde, en georganiseerd door de schaatsbond KNSB. Nu de bond geen mogelijkheid meer ziet om het NK te organiseren, zijn iSkate en Sportconnection in de bres gesprongen. Daarbij krijgen zij steun van Eddy Bakker, directeur van de ijsbaan Hoorn en bestuurslid van de Vereniging Kunstijsbanen Nederland. Hij stelt ook de finalebaan ter beschikking.

Voor iSkate, dat eerder al het nationaal pupillentoernooi adopteerde, is goede zorg voor het jeugdschaatsen een vanzelfsprekendheid. De organisatie herbergt meer dan honderd schaatsers, en de basis daarvan zijn de APPM Schaatsacademie en het RTC Noord in Groningen. “Een goede schaatsopleiding, gecombineerd met onderwijs, is een van de pijlers van iSkate”, zegt oprichter Yuri Solinger.

Jan van der Meulen van Sportconnection sluit zich daarbij aan. Het bureau organiseert evenementen die bedrijven en de jeugd met plezier aan het sporten krijgen. Bovendien is Sportconnection al een aantal jaren de drijvende kracht achter de NK's sprint en allround voor junioren en betrokken bij schaatsevenementen als de Coolste Baan en presentaties van A-ploegen als Team beslist.nl. Jan van der Meulen was van 2002 tot en met 2006 ook al eindverantwoordelijk voor de organisatie van de SPA.

Programma NK SPA 2015

28 januari Heerenveen, voorronde
29 januari Haarlem, voorronde
30 januari Deventer, voorronde
3 februari Nijmegen, voorronde
6 februari Breda, voorronde
6 februari Groningen, voorronde
12 februari Den Haag, voorronde
16 februari Assen, voorronde
19 februari Enschede, voorronde
19 februari Hoorn, voorronde
3 maart Amsterdam, voorronde
12 maart Hoorn, finale

Kijk ook op de nieuwe website: www.nkspa.nl.

Poster SPA
Poster SPA © iSkate.nl