iSkate neemt afscheid van Team Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl

17/03/2016

iSkate neemt afscheid van Team Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl

Ploegleider Martijn Kromkamp gaat komend marathonseizoen verder zonder de ondersteuning van iSkate en de sponsoren Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl. Hij wil een nieuwe ploeg formeren met de rijdsters Lisa van der Geest, Sharon Hendriks en de zussen Francesca en Giulia Lollobrigida.

Het team was met tal van marathonzeges en de eindoverwinning in de KPN Marathon Cup uiterst succesvol, maar Kromkamp en iSkate verschillen te veel van mening omtrent de sporttechnische en financiële invulling van het team. "Wij dragen de marathon een warm hart toe en zien meerwaarde in een multidisciplinaire aanpak. We zijn trots op wat ons marathonteam het afgelopen seizoen heeft gepresteerd, maar wij kunnen helaas niet meegaan in de visie van Kromkamp. Als je dat vaststelt, dan is het beter elkaar de ruimte te geven", zegt operationeel directeur Rhian Ket van iSkate.

Kromkamp gaat op zoek naar nieuwe sponsoren. "Ik ben iSkate, Athleteshop en Koopjesdrogisterij.nl dankbaar dat ze dit team de kans hebben gegeven, maar ik denk dat het dames marathonschaatsen in de breedte gebaat is bij deze stap. Ik weet dat het niet eenvoudig zal zijn om een hoofdsponsor te vinden, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken. Het team staat als een huis, er ontbreekt alleen nog een naambordje. Ik weet zeker dat er bedrijven zijn die zich graag aan deze ploeg willen committeren."