iSkate zet schaatsacademie op in China

21/04/2015

iSkate zet schaatsacademie op in China

Schaatsorganisatie iSkate gaat nu ook jonge Chinese schaatsers begeleiden. De twintig beste junioren van de provincie Jilin trainen vanaf mei in Changchun onder de hoede van iSkate-coach Arjen van der Veen, die zich daar een jaar gaat vestigen. Hij leidt ook de Chinese coaches van dit team op volgens de filosofie van iSkate.

Het opleiden van junioren past goed in de nauwe samenwerking die iSkate heeft met de Chinese provincie Jilin. Net als de afgelopen jaargang maken ook komend schaatsseizoen de Chinese Jilin-schaatsers Yang Fan, Sun Longjiang en Zhao Xin weer deel uit van iSkate in Nederland. Door ook de junioren in China te begeleiden volgens de succesvolle Nederlandse methode willen iSkate en Jilin zich voor de lange termijn verzekeren van de grootste Chinese schaatstalenten.

iSkate en Jilin hebben de intentie om de samenwerking tot 2022 voort te zetten. De sportbestuurders van Jilin hebben goede hoop dat de Olympische Winterspelen van dat jaar worden toegewezen aan Beijing en willen zich samen met iSkate voorbereiden op dit evenement.

iSkate-coach Arjen van der Veen vertrekt 1 mei naar China. De Chinese topschaatsers Yang Fan, Sun Longjiang en Zhao Xin sluiten die dag aan bij iSkate in Nederland.