Jesper Hospes heropent Thialf

13/11/2015

Jesper Hospes heropent Thialf

De ijsvloer van Thialf is vanaf vrijdagmiddag 13 november officieel open. En ze beginnen meteen goed in Heerenveen, want de eerste 500 meter die er wordt geschaatst, is er een tussen twee sprinters van Team beslist.nl: Jesper Hospes en Pim Schipper.

Jesper Hospes, Heerenvener in hart en nieren, is dolgelukkig dat hij het spits mag afbijten. "Ja, machtig toch? Het ijs ligt er prachtig bij." Dat weet de Fries stiekem al, omdat hij deze week, toen de baan er nog maar net in lag, al een sneak preview kreeg van ijsmeester Beert Boomsma. "Ik ben vaak gaan kijken bij de verbouwing en ik heb een beetje meegeholpen bij het plaatsen van de boarding. Toen alles klaar was, wilde ik niets liever dan het ijs op. Alles was nieuw, tot aan de messen op de dweilmachine toe. We moesten toch even testen of dat allemaal goed gegaan was - stel je voor dat we bij de officiële opening onderuit zouden gaan, haha. Ik heb mijn schaatsen en een pak aan Beert geleend en we hebben een rondje gemaakt."

De nieuwe ijsbaan is goedgekeurd door Hospes, die als echte Thialf-ambassadeur voldoende recht van spreken heeft. Lachend: "En de kussens langs de baan zijn ook al getest, door Beert."

Bij de officiële opening, rond 15.30 uur, schaatsen behalve Team beslist.nl ook oude sterren als Jan Ykema, Rintje Ritsma en Falko Zandstra. 

Screenshot van de 'geheime missie' van Jesper Hospes
Screenshot van de 'geheime missie' van Jesper Hospes © iSkate.nl