Jorien ter Mors toch naar EK shorttrack

06/01/2016

Jorien ter Mors toch naar EK shorttrack

Jorien ter Mors neemt alsnog deel aan het EK shorttrack in Sotsji. De 26-jarige schaatsster zou aanvankelijk voor Team AfterPay het NK sprint rijden, maar heeft van de sponsor toestemming gekregen om in plaats daarvan te gaan voor een Europese titel.

 

"Ik ben heel blij dat ik van AfterPay en iSkate de mogelijkheid en de vrijheid krijg om geen NK sprint, maar het EK shorttrack te rijden", zegt Ter Mors. Ter Mors zou zich aanvankelijk op het NK in het groen van AfterPay willen kwalificeren voor het WK sprint op de langebaan. "Maar dat blijkt ook via de World Cup in Stavanger te kunnen en als ik de kans krijg om Europees kampioen te worden én naar het WK sprint te gaan, dan wil ik die graag met beide handen aangrijpen."

Directeur Stefan van den Berg van AfterPay toont begrip voor die afweging: "Uiteindelijk wil je als sponsor je sporters helpen het hoogst haalbare te bereiken. Jorien heeft gezegd dat ze vol voor de EK's en de WK's gaat. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze er bij het WK sprint en de WK afstanden weer staat op de langebaan."

Jorien ter Mors.
Jorien ter Mors. © iSkate.nl