Jorien Voorhuis wint brons voor Team Koopjesdrogisterij

28/12/2015

Jorien Voorhuis wint brons voor Team Koopjesdrogisterij

Jorien Voorhuis heeft maandag in Thialf tijdens de NK afstanden de bronzen medaille gewonnen op de drie kilometer. De vreugde over het eremetaal werd een beetje overschaduwd door het missen van een plek op het EK allround.

Voorhuis moest met 4.07,63 kampioen Ireen Wüst (4.04,13) en Antoinette de Jong (4.04,97) voor laten gaan. Die twee, en Marije Joling grepen ook de drie tickets voor het EK allround. Daarvoor was een klassement opgemaakt over de 1500 meter van zondag en de 3000 meter van maandag.

"Een podiumplek is mooi, maar ik vind het erg jammer dat het niet goed genoeg is voor het EK allround en de WK afstanden. Daar ging voor, Een medaille is dan een kleine pleister op de wonde."

Voorhuis' jonge ploeggenoten van Team Koopjesdrogisterij Reina Anema en Peter Groen deden het goed in Thialf. Anema reed een dik persoonlijk record (van 4.11,83 naar 4.09,01) en eindigde als zevende in de rangschikking. "Ik wilde heel graag een pr rijden. Dat dat lukt, is al geweldig, maar dat ik er ook zevende mee wordt, is echt super."

Peter Groen reed een persoonlijk record op de 1500 meter. "Geen vlekkeloze race, ik werd twee keer flink gehinderd op de kruising door Arjan Stroetinga, maar met een pr ben ik blij."

Het podium van de 3000 meter, met rechts Jorien Voorhuis.
Het podium van de 3000 meter, met rechts Jorien Voorhuis. © iSkate.nl