Kai Verbij schreeuwt het uit in Kardinge

30/10/2016

Kai Verbij schreeuwt het uit in Kardinge

Kai Verbij heeft zondag zijn stempel gedrukt op de 1000 meter tijdens de KNSB Cup in Groningen. De sprinter van Team Plantina won de afstand met ruim verschil en verbeterde het baanrecord van Stefan Groothuis van 1.10,12 naar 1.09,54. Verbij krijgt bij de World Cup-wedstrijden op de kilometer gezelschap van ploeggenoot Thomas Krol en Lucas van Alphen van Team Plantina Allround

Een vreugde-uitbarsting op het ijs was het gevolg bij de anders zo rustige Hoogmadenaar. "Het is mooi dat ik op een belangrijk moment zo'n race rijd, vandaar die ontlading. Er zat behoorlijk wat spanning op dit weekeinde. Ik ben blij met mijn twee World Cup-plaatsen en met de vaststelling dat ik weer iets beter ben geworden."

Thomas Krol reed zich ook tussen de beste sprinters op de 1000 meter. "Missie volbracht", aldus de man die zich zaterdag al op de 1500 meter plaatste. "Ik ben blij met twee tickets, maar het was een zware bevalling. Ik wilde het verval in tijden lager houden, maar dat lukte niet op dit zware ijs."

Krol werd derde, Kjeld Nuis wurmde zich tussen de twee Team Plantina-sprinters in. Lucas van Alphen greep de vierde plaats. "Eindelijk een World Cup-plek. Ik heb het idee dat ik er al best lang dichtbij zit, het moet er een keer uitkomen. Zaterdag had ik op de 1500 meter een misser, toch was ik nu vol vertrouwen. Het is goed dat ik wedstrijden op het hoogste niveau kan rijden."

De allroundvrouwen verlieten Groningen zonder World Cup-tickets. Linda Vries miste plaatsing voor de derde dag op rij op het nippertje, zij eindigde als zesde op de vijf kilometer. "Dramatisch", zei trainer Martin ten Hove over het kwalificatieweekeinde. "Het is collectief mislukt. Nul tickets, waar dat er drie of vier hadden moeten zijn. We moeten de komende dagen goed evalueren waar dat aan ligt."

Kai Verbij.
Kai Verbij. © iSkate.nl