Kapotte veer nekt Bo van der Werff

17/01/2015

Kapotte veer nekt Bo van der Werff

Bo van der Werff had zich veel voorgesteld van het KPN NK sprint op haar thuisbaan Kardinge, maar al na een paar meter moest ze de handdoek in de ring gooien. Een kapotte veer in haar klapschaats ontnam de rijdster van het AfterPay developmentteam, dat valt onder het RTC Noord, de kans op een topnotering. "Verschrikkelijk."

 
"Dit is zo'n machteloos gevoel. Misschien is het nog beter om slecht te rijden, want hier kun je niets aan doen. Ik had graag meegedaan om de WK-plekken op de 500 meter. Dat had erin gezeten, ik ben supersnel. Maar door zoiets stoms lukt dat niet. Een veer kan altijd breken, maar dat dat nu gebeurt, is verschrikkelijk. Ik hoor thuis bij de hoogste plekken op de 500 meter. Dan moet ik dat morgen maar laten zien", aldus een strijdbare Bo van der Werff.

Floor van den Brandt liet wel zien waartoe ze in staat is. Ze werd tweede op de 500 meter in 39,12. Alleen Thijsje Oenema reed onder de 39 seconden (38,78). In het klassement staat ze na de eerste dag vijfde. "Ik vind het dit keer echt leuk om een NK sprint te rijden. Voorheen was ik te zenuwachtig, nu geniet ik ervan. De 500 meter was heel goed, de 1000 meter had wat beter gekund."

Rosa Pater maakte een val en scheurde haar pak op de 1000 meter. "Ik maakte een misser in de bocht en stond op een blokje. Ik wilde nog wel over de finish gaan, zodat ik morgen kan rijden."

Anice Das werd zesde op de 500 meter, dertiende op de kilometer en staat op een achtste plaats in het tussenklassement

Bo van der Werff
Bo van der Werff © iSkate.nl
Bo van der Werff
Bo van der Werff © iSkate.nl