Koopjesdrogisterij.nl stopt na twee jaar als schaatssponsor

22/04/2016

Koopjesdrogisterij.nl stopt  per 1 mei 2016 als schaatssponsor. In seizoen 2015/2016 was de online drogist de geldschieter van de allround ploeg van iSkate met o.a. Jorien Voorhuis, Linda de Vries en de onlangs gestopte Diane Valkenburg. 

Team Koopjesdrogisterij.nl herbergde een mix van ervaring en jong talent vanuit alle windstreken. Hoogtepunt van het seizoen was de ruime overwinning van Linda de Vries in het klassement over 1500 en 3000 meter tijdens de World Cup Stavanger waarvoor ze zich kwalificeerde voor het WK Allround in Berlijn.

Koopjesdrogisterij.nl gaat met sportsponsoring de breedte in
De directie van Koopjesdrogisterij wil een andere richting inslaan met de sportsponsoring. “Landelijk doen we een stapje terug, maar lokaal gaan we grootste gebaren maken." Zegt Brenda Warmels, directeur van Koopjesdorgisterij.nl. Warmels benadruk dat de beëindiging van de sponsoring niet is omdat Koopjesdrogisterij de schaatssport geen warm hart meer toedraagt: “Het is een sport met een hele sympathieke, positieve uitstraling, met trouwe fans in het hele land, jong en oud, mannen en vrouwen. Toch merkten we dat we maar een select groepje atleten vooruit hielpen en een select groepje liefhebbers bereikten. Eén van de pijlers van onze online drogisterij is juist dat Koopjesdrogisterij er voor iedereen is; we willen proberen nog dichter bij onze klanten te staan dan we nu al doen. Ook letterlijk dus. Daarom gaan we met onze sportsponsoring 'het land in' - we gaan veel geld beschikbaar stellen voor de breedtesport."

Rhian Ket, operationeel directeur van iSkate vindt het jammer dat de sponsor stopt maar begrijpt de beslissing. ‘‘We zijn blij met de ondersteuning van Koopjesdrogisterij van de afgelopen jaren. Het team heeft goede successen gekend maar we begrijpen de keus om de breedtesport verder te gaan ondersteunen. Iets wat past bij een snelgroeiend merk.” 

iSkate bouwt verder aan een solide allround tak
Dinsdagmiddag heeft iSkate een nieuwe sprint- en allround ploeg gepresenteerd o.l.v. Gerard van Velde en Gianni Romme. Plantina Vitaminen is de komende twee jaar de nieuwe hoofdsponsor van de bestaande heren sprintploeg van iSkate; Team Plantina. Dit team zal worden uitgebreid met een allround tak waarbij Continu zal toetreden als co sponsor. De komende week zullen de afrondende gesprekken met de atleten plaatsvinden en zal iSkate de teamformatie bekend maken.